Megakadályoznák a debreceni közlekedési káoszt

MTI   ·   2011.08.30. 18:25

A kettes villamos pályájának építése már eddig is jelentős torlódásokat okozott a legforgalmasabb belvárosi kereszteződésben, a Hunyadi és a Péterfia utca találkozásánál, de a szeptember 1-jei iskolakezdéskor várható megnövekedett gépjárműforgalom miatt kaotikus állapotok is kialakulhatnak.

Ennek elkerüléséért a Hunyadi utcáról megtiltják a kanyarodást a Nagyerdő felé, az onnan érkező kocsiknak pedig új sávot nyitnak meg a villamossíneken, miután novemberig szünetel a villamosforgalom, ahogy arról beszámoltunk, a Nagyállomás és az említett kereszteződés között november közepéig villamospótló autóbuszok járnak.

Debrecen alpolgármestere fontosnak nevezte, hogy a kereszteződés átépítése során is folyamatosan biztosítsák a legnagyobb áteresztőképességet a belváros legforgalmasabb csomópontjánál, ezért hetente egyeztetnek a kivitelezőkkel, s ha kell, hetente módosítják a forgalmi rendet.

Az autósok azonban ennek ellenére jól teszik, ha felkészülnek az esetleges hosszabb várakozásra, és a megszokottnál korábban indulnak el, ha az útjuk a belvároson keresztül vezet.

Kapcsolódó hírek