Megállt a Déli

Kemsei Zoltán   ·   2013.04.29. 16:00
00

Délelőtt tíz órától kora délutánig tartott a felfordulás, a menetrend helyreállásáig azonban még jó időnek el kell telnie: a Déliből induló vonatok akár két órával később érhetnek célállomásukra: a legnagyobb késések Szombathely és Nagykanizsa felé, a távolsági forgalomban várhatók.

Indulásra váró gyorsvonatok Kelenföldön. A képen balra látható 959-es gyorsvonat 233, a jobbra levő 8009-es 213 perc késéssel ért a Délibe<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Mi is történt pontosan? A Déli pályaudvar felé vezető oldalon, a 38. szelvényben a keresztvezeték szigetelője tört el. Az eseményt egy szolgálaton kívüli vasutas jelentette a kelenföldi külsősnek. A Déli pályaudvar és Kelenföld között mindkét vágányt kizárták a forgalomból, a 30a, 40a vonalak személyvonatait Hároson, az 1-es vonalról a Délibe tartó személyvonatokat Kelenföldön fordították vissza. Kelenföld és Budapest-Keleti között az intercitykre helyjegy váltása nélkül is fel lehetett szállni. A MÁV-Start négy pótlóbuszt rendelt a Déli–Kelenföld–Háros forgalomra, kettőt a BKK, kettőt a Volánbusz adott. Segélygépként a 418 211 pályaszámú Csörgőt és a 448 402-es Bobót rendelték Kelenföldre.

A javítás és a feszültség alá helyezés után ismét megszűnt az áramellátás a Déli felé vezető jobb vágány fölött. A hiba keresését és kijavítását követően Kelenföld IV-V-VI. vágányait nem sokkal dél után adták vissza a forgalomnak.

Kapcsolódó hírek