Megbénul hétfőn Belgium, törölt járatok Ferihegyen

iho   ·   2014.12.14. 21:44

Megbénul hétfőre Belgium, az általános sztrájk részeként leállt a tömegközlekedés, nem járnak a vonatok, bezárnak a repterek, a belga légtér csak az átrepülő járatok számára nyitott.

A szakszervezetek a kormány takarékossági intézkedései miatt tiltakoznak,  amelyek szerintük túlságosan keményen érintik a munkavállalókat, és hiányolják az egyeztetést a következő öt évre szóló 11 milliárd eurós takarékossági programról.

A helyzetnek megfelelően a Liszt fertenc Nemzetközi Repülőtér forgalában is lesznek úgymond kimaradások.

Az érkezők közül törölték a Brussels Airlines délelőtti, délutáni illetve a menetrendben éjszaka 22.40-kor esedékes járatát, természetesen a visszaindulásokat is, utóbbi azt jelenti, hogy ha az éjszakázó gép nem jön, akkor a kedd reggeli Brussels járat sem épp valószínű.

A Wizz délelőtt 10.40.-kor és este 21-20-kor indítana gépet Brüsszel Charleroi repülőterére, de ezeket a járatokat is törölték. A Ryanair délutáni járata mellett vasárnap este még nem szerepelt törölt jelzés, a légitársaság törölt járatokról informáló oldala egyelőre elérhetetlen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek