Lesz újra teherszállítás?

iho/vasút   ·   2011.11.30. 08:30

Az utóbbi időben szó sem esik a – valljuk be, kissé nevetségessé vált – gördülősztrájkról, amit a VDSZSZ a MÁV-Cargo eladásából származó részesedések miatt indított. Nemrég közelített egymáshoz a kormány és a szakszervezet álláspontja, november közepén már tudni vélték, hogy a vasúthoz átcsoportosított ötmilliárd forintból részesednek a dolgozók is.

Orbán Viktor miniszterelnök Gaskó Istvánnal, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnökével aláírta a megállapodást, amely szerint idén egy, 2012-ben és 2013-ban négymilliárd forintot kap a MÁV a kifizetések fedezésére.

A miniszterelnök kifejtette, hogy hiba volt a MÁV-Cargót eladni, e jövedelmező üzletág nélkül nehéz talpra állítani a nyakig eladósodott vállalatot, ezért előbb-utóbb lesz a magyar vasútnak teherszállítási ágazata.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

CER Csoport: irány a tőzsde!

iho/vasút   ·   2020.12.03. 09:00

Új mozdonyok beszerzésére fordítja a vasúti árufuvarozásban közel kétévtizedes tapasztalattal rendelkező CER Csoport azt a 2 milliárd 200 millió forint összegű tőkebefektetést, amelyben a Széchenyi Alapok és két független piaci társbefektető vesz részt.

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.