Megérkezett négy nagyjavított harci helikopter

iho   ·   2018.09.12. 11:15
cim

Nagyjavítást követően, Oroszországból érkezett meg Kecskemétre a Magyar Honvédség négy Mi-24-es harci helikoptere, adja hírül a honvedelem.hu.

(fotók: Trautmann Balázs, honvedelem.hu)

A forgószárnyasok az orosz légierő An-124-100 Ruszlán típusú szállító-repülőgépének fedélzetén érkeztek az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra, és közúton szállították, illetve szállítják tovább Szolnokra, ahol a nagyjavítást végző szakemberek szerelik össze végleges állapotukba a helikoptereket, amelyek a műszaki átvételt követően néhány hét múlva emelkedhetnek ismét a levegőbe. A gépek a nagyjavítás után 1000 repült órát vagy hét évet szolgálhatnak még a Magyar Honvédségnél.

A hatalmas, hófehér szállító-repülőgép hangár méretű gyomrában két Mi-24P és két Mi-24V típusú harci helikopter lapult, írja a portál. A gépeket ipari szintű nagyjavítás és a szükséges berepülés után szállították az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra. A forgószárnyasok az eddig megszokott terepszín helyett speciális, szürke festést kaptak, amelyre világosabb szürkével tették fel az ék alakú, magyar felségjelzést és az oldalszámokat, írja a honvédelem.hu.

A gépek kiszállításáról portálunk tavaly decemberben számoltunk be. Szakértőnk, Kelecsényi István korábbi elemzésében azt írta: „a helikopterek csak nappali bevetésre alkalmas korlátozott önvédelemmel ellátott, és jelenleg páncéltörő precíziós fegyverzet nélküli eszközök lesznek a nagyjavítás után is”

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek