Megérkezett Varsóba Európa első 787-ese

iho/repülés   ·   2012.11.15. 11:19
cim3

A gép októberben repült először

A lengyel nemzeti légitársaság Everettben átvette első Boeing 787-esét, amelynek októberben volt az első felszállása. Mint már korábban hírt adtunk róla, a LOT öt kompozitépítésű Dreamlinert állít forgalomba a következő négy hónap alatt, fokozatosan lecserélve az interkontinentális járatokon most használt 767-eseit. A második gépet decemberben veheti át a lengyel légitársaság, a teljes rendelésállomány nyolc 787-es.

A varsói leszállás pillanata

A lengyel légitársaság és a Boeing képviselője egyaránt történelmi jelentőségűnek minősítette az átadást, a LOT számára ez egy különleges új korszak indulása, amikor is a társaság a világ legmodernebb gépével kezd repülni.

A gép legurul a pályáról...

A LOT 787-eseinek egyike lesz az első Dreamliner, amely várhatóan januárban leszáll Ferihegyen, a lengyelek ugyanis az első időkben rövidebb útvonalakra állítják be a gépeket, hogy a személyzeteket gyorsabban tudják átképezni a típusra.

...és eltűnik a tűzoltók vízfüggönye mögött

A 787-es magyar idő szerint 10 óra 52 perckor, ködös-esős időben landolt Varsóban, ahol a szokásos, az új típusnak kijáró vízfüggönnyel fogadták, az ünnepségen részt vesz Donald Tusk lengyel miniszterelnök is.

Kapcsolódó hírek