Megerősítik a tavi vonatokat

iho/vasút   ·   2012.07.06. 13:19

Az előző hétvégék tapasztalatai, továbbá a balatoni és velencei-tavi rendezvények kapcsán jelentősen megnövekvő utasforgalomra számít a MÁV-Start péntek délutántól vasárnap estig a két tó vasútvonalain. A komfortosabb utazás érdekében összesen tizennégy járművet csoportosítottak át a szakemberek az ország más területeiről a balatoni vasútvonalakra, ennek eredményeként a tó körül közlekedő egyes szerelvények az eddiginél hosszabbak lesznek. . A vasúttársaság mentesítő vonatot is indít szombaton, amely a délelőtti órákban a főváros felől a Balaton északi partján, visszafelé pedig Budapest felé a tó déli partján közlekedik.

A Velencei-tó érintettsége is kiemelt lesz az elkövetkező hétvégén, a vasúttársaság a tapasztalati szerinti legnagyobb utasforgalmú vonatokat megerősíti, így egyes motorvonatok az eddigi kettő helyett három egységből állnak majd. Az EFOTT rendezvény utasai érdekében vasárnap menetrenden felül több vonat is megáll Velence megállóhelyen.

A vasúttársaság az elkövetkező napokban az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedteti a szerelvényekben, és különös figyelmet fordít a balatoni vonatokra. A szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik az utasforgalmat, és a tapasztalatok alapján a továbbiakban is mielőbb megteszik a szükséges intézkedéseket a komfortosabb vasúti utazás érdekében – ígéri a MÁV-Start közleménye.

Kapcsolódó hírek