Megfontolt lépésekkel előre

Szabó István   ·   2014.06.23. 07:45
00kicsi

Sokadik alkalommal, zaj és baj nélkül, a tervezett időpontban elkészült Püspökladány állomás 2a üteme is. A páros állomásfejben beépült egy újabb nagysugarú kitérő, a 6-os számú, közben a jobb vágányban az állomáshoz vezető nyílt vonali szakasz korrekciója nagy ütemben épül.

Térközre követték egymást a Rail Cargo Hungaria vonatai<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Folytatódik a vágányzár Karcag–Püspökladány jobb vágányában és Püspökladány és Püspökladány-Vásártér között is, a 128-as szeghalmi mellékvonali ágon. A korrekció ezeket a szakaszokat érinti, a megváltozó állomásfejhez való csatlakozás miatt. A 128-ason majdnem az év végéig vonatpótlózást kell elviselniük az utasoknak.

Kellemes kora nyári időben vizsgálta bizottság az elkészült új kitérőt és vágánykapcsolatot. Miután mindent rendben találtak, folytatódhat a munka az állomás területén.

Indul a bizottság

A 100-ason továbbra is egyszerre három állomáson folynak most az átépítési munkák. Püspökladány mellett Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás átépítése is tart egy időben, jól szervezett vágányzárakban. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ország legnagyobb és legzavartalanabbul folyó vasútépítésének vagyunk tanúi Szajol–Püspökladány között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek