Meghalt az Érden elgázolt másik csecsemő is

MTI   ·   2012.06.20. 12:27

Meghalt az Érden elgázolt másik csecsemő is szerdán, a fővárosi Szent János Kórházban – közölte Balázs Magdolna, az intézmény kommunikációs vezetője. A három hónapos csecsemő ikertestvére már a baleset napján, hétfő este életét vesztette a fővárosi Heim Pál kórházban.

Mindent megtettek az életveszélyes állapotban hozzájuk beszállított kislány megmentéséért, de a gondos kezelés ellenére a kislány szerda délelőtt meghalt – mondta Balázs Magdolna.

Az ikrek babakocsiját az érdi Szövő utcában az úttest szélén tolták a szülők hétfő este, amikor azt egy 63 éves helybéli asszony az autójával - eddig tisztázatlan körülmények között – elsodorta.

A mentők sajtóügyeletese hétfőn azt mondta: mindkét kislánynál a klinikai halál beálltát állapították meg a helyszínen. Egyikük vérkeringését sikerült újraindítani – őt vitték a Szent János Kórházba, ahol szerda délelőtt súlyos koponyasérülésébe belehalt –, testvére pedig még aznap életét vesztette a Heim Pál kórházban.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy kedden kihallgatták a gázolót, de nem kívánt vallomást tenni. Az asszony őrizetét megszüntették, szabadlábon védekezhet az ellene halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárásban.

A rendőrség még nem ismeri a kirendelt szakértők véleményét és a csecsemők szüleinek információit, így egyelőre tisztázatlanok a gázolás részletei – nyomatékosította korábbi mondandóját szerdán a szóvivő.

Kapcsolódó hírek