Meghirdette 2021-es nyári menetrendjét a KLM

iho/repülés   ·   2021.05.22. 09:00
00_klm_2021_nyar

Európa fokozatosan újranyit, ezért a KLM készen áll arra, hogy a felelősséget és a biztonságot szem előtt tartva bővítse kínálatát, és újra a járatok fedélzetén üdvözölje az utasokat. A nyári csúcsidőszakban a KLM európai hálózata fokozatosan épül vissza, amint lehetőség van rá, a légitársaság a népszerű célállomások felé bővíteni fogja a kapacitásokat. Emellett új járatok is indulnak, Belgrád, Verona, Palma de Mallorca és Dubrovnik is felkerül a KLM térképére. Budapestre továbbra is napi két járat közlekedik.

A holland királyi légitársaság minden olyan járatot újraindít, amelynek a változó költségeit a bevételek teljes mértékben kompenzálják. A KLM eddig is ezt a stratégiát alkalmazta, így tudta az európai hálózatot teljes mértékben újraindítani, és ezzel turistáknak, családlátogatóknak és üzleti utasoknak is a lehető legjobb kínálatot biztosította. A KLM 2019 nyarán 92, idén már 96 városba közlekedik Amszterdamból.

Változások a 2019-es kínálathoz képest

A két évvel ezelőtti kínálathoz képest jelentős változások történtek.

A svédországi Växjöbe tartó járatok ideiglenesen nem közlekednek, az Amszterdamból Marseille-be és Nantes-ba közlekedőket pedig a KLM helyett az Air France üzemelteti.

Az év elején új járatok indultak Southamptonba, Poznańba és Corkba, a nyári csúcsidőszakban pedig további négy új összeköttetés létesül:

  • Belgrádba már május 13-ától,
  • Veronába,
  • Palma de Mallorcára és
  • Dubrovnikba június 26-ától közlekednek a KLM repülőgépei.

A járatszám fokozatosan heti hét járatra bővül mindegyik útvonalon.

Plusz kapacitás a népszerű útvonalakon

A KLM júliusban és augusztusban is több járatot biztosít, vagy nagyobb befogadóképességű repülőgépekkel közlekedik az olyan népszerű úticélok felé, mint Porto, vagy Ibiza. Az elmúlt évekhez képest a tervek szerint a KLM több járatot biztosít portugál, spanyol, olasz, horvát és görög városok repülőtereire. A teljes európai hálózaton a 2019-es szinthez képest 50–70 százalékos lehet a felkínált kapacitás, de ez a járványhelyzettel még változhat.

Budapesti járatok

A KLM a jelenleg két járatpárt közlekedtet Budapestre naponta, amelyeket Boeing 737-esekkel teljesít a légitársaság. A frekvencia a következő hetekben nem módosul, de a járványhelyzet alakulásával lehetnek változások.

Biztonságos és higiénikus repülés

Idén a KLM a lehető legmagasabb minőségi elvárásokat támasztotta magával szemben, hogy optimális higiéniás környezetet biztosítson az utasok számára a repülés minden fázisában. Ezért kapta meg a légitársaság az utasélmény fejlesztésével és kutatásával foglalkozó APEX szervezet Gyémánt díját, amely azt tanúsítja, hogy egészségügyi szempontból a KLM az egyik legjobb légitársaság Európában.

Emellett a cég továbbra is lehetővé teszi a rugalmas foglalást, így annak módosítása és lemondása is díjtalan.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek