Megindult a kamionforgalom Románia felé

MTI   ·   2012.02.14. 11:30

Megindult a kamionforgalom a magyar–román határszakaszon lévő átkelőkön, mivel a román hatóságok kedden 10 órától ismét fogadják Magyarország felől a kamionokat – közölte Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Tájékoztatása szerint a román hatóságok az ottani rendkívüli hóhelyzetre való tekintettel hétfőn 18 órakor állították le a beérkező kamionforgalmat, s bár egy óra múlva az élőállat-szállító járművek esetében feloldották a határzárat, kis idő múlva azt minden kamionra ismét elrendelték.

Csupán Hajdú-Bihar megyében több száz, Romániába tartó kamion vesztegelt az éjszaka az utakon. A járműveket előbb a határátkelő környékén állították meg, majd szakaszosan terjesztették ki a kamionstopot a távolabbi területekre, így Berettyóújfalu, Püspökladány, Debrecen és Hajdúszoboszló térségére – ismertette Kovács Károly.

Elmondta azt is, hogy a kamionzár feloldását követő első órában az ártándi határátkelő környékéről 70 kamion hagyta el az országot Románia felé, s a közúti torlódásokat elkerülendő folyamatosan, szakaszosan indítják a járműveket a határtól távolabbi területekről.

Hasonló módon megkezdték a parkolókban leállított kamionok szakaszos kiterelését Békés és Csongrád megyében.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.