Megint árvíz és közlekedési káosz Angliában

iho   ·   2014.05.28. 07:55

Akkora csapadékmennyiség esik majd a földre egyes helyeken, ami a nedves időhöz szokott britek számára is sok. Kedden máris több helyen alakult ki árvíz.

(Forrás: Environment Agency)

Káoszra számítanak a britek az utazásban és az elővárosi közlekedésben is, ezért azt tanácsolják, mindenki számoljon rá utazására 2-3 napot. Londonban vízben gázoltak az emberek több helyen, mert a csatornák nem tudták elnyelni a sok vizet. A várakozások szerint Lincolnshire-ben és Dél-Yorkshire-ben még sokkal rosszabb is lehet a helyzet.

További településeken lehetnek gondok, mint High Wycombe, Newbury, Basingstoke, Bromley, Lewisham, Greenwich és Croydon. Sárga riasztást adtak ki Cambridgeshire, Lincolnshire, Norfolk, Peterborough, Suffolk, East Riding of Yorkshire, Kingston upon Hull, North Yorkshire és York településekre.

A környezetvédelmi ügynökség arra figyelmeztetett, hogy ezeken kívül az alacsonyabban fekvő településeken ne induljanak útnak autóval, sőt, azt is gondolják végig, muszáj-e utazniuk, és csak akkor induljanak el. Mintegy 50 és 70 milliméter közötti csapadékra számítanak az előrejelzések szerint egész Anglia területén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.