Megint sztrájkolnak a francia irányítók

iho   ·   2014.03.18. 09:30
cim

Ismét sztrájkolnak a francia irányítók. Mint korábban beszámoltunk róla, az előző hetekben elsősorban az Egységes Európai Égbolt megvalósítása ellen, a nemzeti irányítási rendszerek védelmében álltak le részben a francia szolgálatok alkalmazottai, ezek általában meghirdetésükkor európai akciók voltak, de ténylegesen elsősorban a franciák tartottak valóban olyan komoly munkabeszüntetéseket, ami erős hatással volt a kontinens légiforgalmára.

Ezalkalommal azonban nem a SES, hanem a magasabb fizetések és a jobb munkakörülmények követelése motiválta a sztrájkot.

Ahol a legtöbb járatot érinti a sztrájk: Párizs, Charles de Gaulle

Európa jóünéhány légitársasága figyelmeztette utasait arra, hogy késések várhatók, és néhány járatot már előre le is mondtak.

A francia polgári légihatóság arra kérte a társaságokat, hogy maguk csökkentsék menetrend szerinti járataik számát, Párizsba 30, Lyon, Marseille , Nizza és Toulouse irányába pedig 20-20 százalékkal.

Az Air France hosszú távú járatai mind elindulnak, az európaiak kérdésesek

Az Air France arról tájékoztatta utasait, hogy a hosszú távú járatok valamennyi utasát képes lesz elrepültetni a desztinációkra, a Ryanair viszont arra figyelmeztet, hogy a Franciaország felett átrepülő járatok esetében zavarokra kell számítani. A Ryanair 26, az easyJet 78 járatát törölte előzetesen, ehhez még hozzá adódhatnak újabb járatok is.

Ami Budapestet illeti, a jelek szerint nagyon komolyan nem érinti a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalmát. A Budapest Airport weboldalán egyelőre az Air France párizsi járatát jelölik késésre, eszerint a gép 9.25 helyett várhatóan 10.13.kor száll le, és 10.10 helyett 11-klor száll majd fel visszafelé. A kora délutáni és az esti párizsi járatról egyelőre nem szerepel külön információ a járattáblázatokban.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek