Megkezdődik a BM Heros-Rába tűzoltógépjármű szériagyártása

iho   ·   2015.02.24. 20:18

A mintegy ötmilliárd forint értékű keretszerződést ma írták alá. Az első lehívás megérkezett, és ezzel megkezdődhet a hazai igényekre szabott, kiváló vezetési és terepjárási tulajdonságokkal rendelkező tűzoltógépjárművek szériagyártása. A katasztrófavédelmi járművek alvázát a Rába Jármű Kft., míg a felépítményt a BM Heros Zrt. gyártja majd.

A három évre szóló megállapodás keretében a Rába a jövőben járóképes alvázakat szállít a BM Heros részére. Az első lehívás összértéke mintegy 350 millió forint. A Rába és a BM Heros közötti keretszerződés értelmében a Rába alvázakra a BM Heros szereli a saját fejlesztésű Aquadux-X 4000 felépítményt. Az együttműködés eredményeképpen korszerű tűzoltójárművel, biztonságosabban és gyorsabban dolgozhatnak a katasztrófavédelmi szakemberek.

A Rába évtizedes tapasztalatokkal, és kiépített nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a különleges rendeltetésű, rendvédelmi felhasználású járművek gyártása területén. A Rába-Heros Aquadux-X tűzoltóautót először 2014 márciusában mutatták be, alváza jelentős mértékű hazai hozzáadott értékkel készült. A keretszerződés megkötésének köszönhetően a Rába ismét a katasztrófavédelem szolgálatába állhat. A speciális járműfejlesztési, szerelési, gyártási és vizsgálati kompetenciáira építve a győri üzem hozzájárul a hazai igények kiszolgálásához.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek