Megkezdődött a buszsáv építése a Pesti úton

iho/közút   ·   2012.10.03. 16:22

A projekt keretében a 2×1 sávos Pesti úton a XVII. kerületi Maroshévíz utcai csomópont és a Csabai úti csomópont között a városközpont irányában új buszsávot építenek a harmadik sávban az útpálya szélesítésével. A torlódások kivédésére átépül a terelősziget a Pesti út – Csabai út kereszteződésében, a buszmegállók pedig a buszsávba kerülnek.

A felújításban érintett buszmegállók megújulnak és 18 méter hosszban erősített aszfaltszerkezetet is kapnak. A tervezett forgalmi sávok egyenként három méter szélesek lesznek, a buszsávot pedig kettős terelővonal választja majd el. A biztonságos közlekedést a szélső forgalmi sávok melletti 25 centiméteres biztonsági sáv szolgálja. A buszsáv forgalmát vezeték nélküli hálózatban működő videokamerák figyelik majd – írja közleményében a BKK.

(térkép: BKK)

A Pesti úti buszsáv kiépítésének befejezési határideje: 2013. június 30. A munkálatok költsége 206 millió forint, melyből több mint 185 millió forint európai uniós támogatás. Cél, hogy az erre közlekedő autóbuszok menetideje csökkenjen, elsősorban a reggeli csúcsidőszakban.

Kapcsolódó hírek