Megkezdődött a Szombathely–Zalaszentiván vonal korszerűsítése

iho   ·   2016.03.10. 16:15
00kicsi

A munkák a szombathelyi állomáson felállított felsővezetéktartó oszlopokkal kezdődtek március 10-én. A Kohéziós Alap 13,3 milliárd forintos támogatásával megvalósuló beruházás során a 48 kilométeres vonal végig villamosítva lesz, több helyen felújítják a vágányokat,és nyomvonalkorrekciókra is sor kerül. Hét új útátjáró épül, az állomásokon egységesen 55 centiméter magas peronok, esőbeállók, kerékpártárolók épülnek.

Tasó László államtitkár és Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója a projektnyitón<br>(fotó: NFM/Bartolf Ágnes)

A kivitelezés minél előbbi befejezése miatt a GYSEV teljes vágányzárat rendel el Szombathely és Zalaszentiván között május 17-étől augusztus 15-éig. A személyszállító vonatokat autóbuszokkal pótolják, a tehervonatok kerülő útvonalakon járnak majd. A tervek szerint a 2016 decemberi menetrendváltásra a villamosítással is elkészülnek. Folytatódik a fejlesztés jövőre is: 2017 első felében a vonal központi forgalomirányítását Szombathelyről végzik majd, az állomásokon korszerű utastájékoztató rendszert építenek ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek