Megnyílt a felújított váci utascsarnok

iho   ·   2014.07.07. 15:13

A pálya, az állomás felújítása, és ezzel a vágányzár (valamint az ezzel járó kényelmetlenségek) még tartanak Vácott, de az utascsarnok már majdnem végleges formájában várja a vonatozni szándékozókat. Jelenleg hétköznaponként 130-140 vonat áll meg itt, de menetrendváltástól várhatóan a 71-es és a 75-ös vonal szerelvényeivel együtt ez jócskán kétszáz fölé nő majd.

(forrás: NIF Zrt.)

Az új utascsarnokban három pénztár nyílt, mindegyiknél van lehetőség bankkártyás fizetésre is. A 0-24 óráig nyitva tartó pénztárakban korlátozottan (kedden és szerdán, 8-16 óra között) nemzetközi jegyet is válthatunk. Az interneten vásárolt jegyek kinyomtatására szolgáló automatát is üzembe helyezték, és várhatóan jegyértékesítő automatát is beállítanak majd a későbbiekben. Megújultak a nyilvános illemhelyek is.

A belső tér újjáépítését a vizuális utastájékoztató rendszer kiépítése és a forgalomirányító helyiségek rekonstrukciója követi. Az épület körüli térrendezés és a parkolók kialakítása is hátra van még – áll a MÁV-Start Zrt. és a NIF Zrt. közös sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek