Megnyílt a Margitsziget, járható a Nánási út

iho   ·   2013.06.20. 12:54

Csütörtök déltől járható a III. kerületi Királyok útja és a Nánási út, miután minden takarítási munkálat befejeződött, az útszakaszon a buszforgalom is megindult.

Tarlós István a Margitszigeten elmondta: a területen lévő homokzsákokat már begyűjtötték, és június 24-ig a depóból is elszállítják azokat. Tájékoztatása szerint várhatóan szombattól látogatható lesz a margitszigeti Palatinus strand és a sportuszoda is. A szigeten az elkordonozott területeken még van víz, s összesen 37-tel csökkent a faállomány, amiben az árvíz mellett a korábbi esőzések is közrejátszottak – tette hozzá, megjegyezve: a szökőkút július 1-jére tervezett átadását semmi nem veszélyezteti.

Tarlós István szólt arról is, hogy a 2-es villamos néhány napig csak a Lánchídtól délre közlekedik, mert statikailag meg kell vizsgálni a parti támfalat.

Bakondi György árvízi helyreállításért felelős kormánybiztos arról számolt be: mindenütt ütemterv szerint halad a helyreállítás, s ugyanaz a szervezettség jellemző, mint a védekezéskor.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója arról is beszámolt, hogy az állami védművek több mint felét visszabontották az országban, a települések 54 százalékában végeztek a helyreállítási, 70 százalékában a mentesítési munkálatokkal. Az érintett települések 79,5 százalékában már van áram is.

Összesen 159 kilométernyi közutat adtak vissza a forgalomnak, és jól halad, 41 százalékos a vasúti helyreállítás is – mondta Bakondi György, hozzátéve, hogy több mint 24 ezer hektáron fejezték be a szúnyogirtást. Kitért arra is: az árvíz miatt kitelepített 1570 emberből 1248 már hazatérhetett, a következő napokban visszatérhet az egyik idősek otthonába egy nagyobb csoport is.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.