Megrendelésekre vár Dunakeszi

MTI   ·   2012.01.22. 09:29
400

A Bombardier MÁV Kft. – a dunakeszi vasúti járműgyár – bővíteni kívánja tevékenységét és erősíti magyarországi piaci pozícióját. A társaság 65 százalékban a Bombardier, 25 százalékban a MÁV Zrt. és 10 százalékban a dolgozók tulajdonában van.

A cég ügyvezető igazgatója, Orbán Péter szerint a Dunakeszin lévő gyár kiváló adottságokkal rendelkezik. A vasúti járművek szekrény- és forgóvázának gyártása, felújítása területén rendkívül magas szintű szakmai tudást képvisel. A Bombardier a szekrényvázgyártást és a vasútijármű-felújítást nemzetközi szinten több helyszínen is végzi, amelyek között Dunakeszinek kiemelt szerepe van.

A külföldi megrendeléseket is jól teljesíti a dunakeszi gyár<br>(fotó: Vörös Attila)

A Bombardier MÁV Kft. számít a MÁV-csoport harmadik generációs IC-kocsi átépítési programjának folytatására a közeljövőben, illetve a MÁV Gépészet Zrt. által fejlesztett IC-plusz közös sorozatgyártásában is lát fantáziát. Dunakeszin a jövőben is lesz olyan sorozatgyártás, amelyhez külső partnert tudnak bevonni, és ebben természetes társ lehetne a MÁV Gépészet is.

A Bombardier MÁV Kft. 2011-ben 8,8 milliárd forint árbevételt ért el, melynek hozzávetőlegesen 50 százalékát az export teszi ki, többek között a belga, svájci, osztrák, norvég és olasz piacokra. A vállalat Dunakeszin jelenleg 630 dolgozónak ad munkát.

Kapcsolódó hírek