Megszűnik a 2A villamos

iho/vasút   ·   2012.12.27. 08:55

A BKK Zrt. társadalmi egyeztetésre bocsátotta a 2-es és 2A járatok közlekedésének tervezett módosítását, mely alapján a Boráros téri indulások kiszámíthatósága érdekében 2013. február 1-jétől a 2A villamos megszűnik. Ezzel egyidejűleg a 2-es villamosok a jelenlegi követési idejükhöz képest jelentősen sűrűbben közlekednek majd, így a 2-es villamos önálló szakaszán, a Soroksári út térségében megnövekedett utazási igény is kielégíthető. A változással egyidejűleg a BKK a kora esti órákban is sűríti a villamosjáratokat, ezzel javítva az adott időszakban jellemző zsúfoltságon, utazási komfortérzeten – írja a BKK közleménye.

A közvágóhídi végállomáson a torlódás megszüntetése érdekében új szükségleszállóhelyet jelölnek ki, illetve 2013 tavaszán felújítják a végállomás vágányhálózatát. Mindemellett a 24-es villamos menetrendje is kismértékben módosul.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.