Megszűnnek a buszjáratok? A minisztérium cáfol

MTI   ·   2012.04.11. 18:30

Nagykökényes és Heréd községek közleményt adtak ki nemrégiben, miszerint a közutak rossz állapota miatt megszűnhetnek a településekre közlekedő autóbuszjáratok.

A legfrissebb értesülések szerint ennek veszélye nem áll fenn. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében a két község polgármesterének aznap nyilvánosságot kapott észrevételére reagált.

A szaktárca leszögezte: tudomásuk szerint egyetlen Volán társaság sem tervez a leírtaknak megfelelő menetrend-módosítást. A térségben egyetlen járat menetrendje sem változik a közutak állapota miatt, így egyetlen település sem válik elérhetetlenné.

Az NFM egyúttal arról tájékoztatott: az észak-magyarországi régió 4-5 számjegyű mellékútjain felújítási munkák kezdődtek. E fejlesztések egyikeként megújul a Verseg-Hatvan összekötő út mintegy 11 kilométeres, Herédet és Nagykökényest is érintő, a 21-es számú főúthoz csatlakozó szakasza. A beruházás során újraépítik a pályaszerkezetet, újraaszfaltoznak, kijavítják a pályahibákat, kitisztítják az árkokat, átereszeket. A kivitelező átépíti az érintett buszmegállóhelyeket is, buszöblöket, peronokat létesít.

A kedden megkezdett projekt 814,5 millió forintos költségét teljes egészében az Új Széchenyi Terv forrásai fedezik; a munkálatokat várhatóan augusztusban fejezik be – közölte a minisztérium.

Kapcsolódó hírek