Megtriplázta nyereségét az Alstom

MTI   ·   2018.11.14. 12:00

Jelentős forgalomnövekedés mellett megtriplázta nyereségét pénzügyi éve első felében az Alstom francia vasúti gépipari konszern. Üzleti éve első felében – április–szeptemberben – az előző évinél húszszázalékkal magasabb, 4,01 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el a cég.

Kiigazításokkal számolva az adó- és kamatfizetés előtti eredmény 58 százalékkal 285 millió euróra emelkedett, a bevételarányos bruttó jövedelmezőség pedig 7,1 százalékra nőtt 5,4 százalékról. Az Alstom első féléves nettó nyeresége 563 millió euróra emelkedett, ami több mint háromszorosa a bázisidőszakban elért 177 millió eurónak. Az év első felében közel 125 százalékkal 7,12 milliárd euróval, 38,1 milliárd euróra emelkedett az Alstom rendelésállománya. A növekedésben nagy szerepet játszott, hogy például Franciaország száz TGV-szerelvényt, Kanada, India és Tajvan metrószerelvényeket, Olaszország elővárosi vasúti szerelvényeket, Marokkó pedig villamos mozdonyokat rendelt. Az Alstom három évvel ezelőtt adta át energiaipari üzletágát az amerikai General Electric vállalatnak.

Az Alstom tehát kitűnő üzleti évet zárhat, a Siemens-szel való fúziójával kapcsolatos eu-s nemtetszések miatt azonban nem szeplőtlen a kép...

 

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek