Megújult a Zirc és Pápa közötti út egy része

MTI   ·   2019.05.08. 12:18

Az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Fekete János elmondta: az országos útfejlesztés elemeként megvalósult beruházás biztonságosabbá teszi a közlekedést. Veszprém megyében összesen 23,3 kilométernyi útszakasz újul meg 2,4 milliárd forintból, uniós forrásból, ebből a most átadott mintegy három kilométernyi útszakasz 350 millió forintba került. Országosan 526 kilométernyi utat újítottak meg a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként mintegy 54 milliárd forintból. A fejlesztés részeként megújult a híd is, amelyen az út átvezet. Elődje 1912-ben épült, megerősítették az útszakasz burkolatát, útpadkát építettek, megoldották a vízelvezetést és új kresztáblák is szegélyezik az utat.

A turizmus a hazai össztermék (GDP) tizenegy százalékát adja, ami jelzi, hogy fontos húzóágazata a magyar gazdaságnak. Mivel a bakonyi idegenforgalom igen jelentős, különösen fontos az utak fejlesztése. A Bakonybél és Bakonykoppány közti útszakasz fejlesztése még várat magára, de a tervek szerint a közeljövőben ez a szakasz is megújulhat.

Az elmúlt öt évben a Bakonybélen töltött vendégéjszakák száma huszonötezerről ötvenezerre nőtt, a turisták száma pedig ennek háromszorosa. A jelentős forgalom ezért megköveteli a biztonságos megközelíthetőséget.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek