Az első lépés

MTI   ·   2013.02.15. 17:20

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kiírta a közbeszerzési eljárást az Esztergom és az M1 autópálya közötti útszakasz megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére – közölte a szervezet pénteken.

A NIF tájékoztatása szerint a megvalósíthatósági tanulmány tartalmazza majd a kétszer egy sávos kialakítású főúthoz kapcsolódó különböző nyomvonalak tanulmányterveit, a költséghaszon elemzést, a közúti biztonsági hatóságvizsgálatot, és a Natura 2000 hatásbecslést.

Eredményes közbeszerzési eljárást követően a tanulmány 2014 nyarára elkészülhet. A munkálatok a következő uniós költségvetési ciklusban folytatódhatnak, amennyiben a források rendelkezésre állnak.

A kormány 2012 végén stratégiai megállapodást kötött a Magyar Suzuki Zrt.-vel, amelyben szerepelt, hogy megépül az Esztergom és az M1-es autópálya közötti csatlakozást biztosító útszakasz.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.