Megy a Nohab Tapolcára!

iho   ·   2015.12.15. 13:45
00kicsi

Három sarkalatos évszám van a 4-es Nohab maradványainak pályafutásában. Az 1999-es baleset, a mozdony orrának 2001-es kiállítása a múzeum oldalában, és a 2015-ös elszállítás. Mint ismeretes, a városligeti Közlekedési Múzeumot át- (azaz vissza-) építik, az eredeti 1896-os, Pfaff Ferenc tervezte épület emelkedik pár év múlva a Városligetben.

Még két napig látható a 004-es Nohab orra a Városligetben (fotó: Kemsei Zoltán)

A múzeumot mindenestül ki kell tehát rámolni, és az épület mellett kiállított járművek is elszállításra várnak. Először a XIIh 6633-as mozdony költözött Gyál felsőre, a második a 004-es Nohab lesz. December 17-én, csütörtökön már reggel héttől felvonulnak a szállítók, a daruzás várhatóan tíz órakor kezdődik. A trélerre emelést követően a 004-es estig a múzeum előtt marad, a szállítmány különlegessége miatt csak este-éjszaka közlekedhet. A menet várhatóan este hat órakor indul Tapolcára.

A múzeum vezetősége felhívja az érdeklődők, fotósok figyelmét, hogy mivel az emeléssel egy időben a múzeum műtárgyainak elszállítása is folyik, ezért december 17-én a parkoló egész nap zárva tart, oda csak a Közlekedési Múzeum munkatársainak gépjárművei és a szállítást végzők hajthatnak be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek