Méltó ünnep

iho/vasút   ·   2012.11.27. 12:30
00

Soha nem látott járműparádé színhelye volt Budapest. A programok kora reggel kezdődtek: a párás, borús idő miatt csak sejthető napkeltében egymás után indultak kocsiszínjeikből a villamosok, hogy aztán Budafokon gyülekezzenek a nagy felvonulás előtt. A parádé a Fehérvári úton kezdődött, majd egymás után érkeztek a villamosok a Nagykörúton át a Széll Kálmán térre. Az 56-os villamos régi hurokvágányán kiállított kocsikon kívül – kicsinek és nagynak is sok öröme telt többek közt a pályacsengők nyomogatásában – folyamatosan indultak a különjáratok.

Az egyik első pillanat: a 2624-es áll ki Hungária kocsiszínből<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Körjárat közlekedett Budafokig, odafelé a 18-as és a 47-es vonalán, vissza a Nagykörúton át, majd az eredetihez leginkább hasonlító, Széll Kálmán tér–Blaha Lujza tér útvonalon (az első villamos 1887-ben a Nyugati pályaudvar és a Király utca között indult el). A sárga villamosok mellett a HÉV-ekről sem feledkezett el a BKV: az Örs vezér terétől Csömörön át Gödöllőig az ACSEV-motorkocsi, a mai útvonalon az M VIII-as nosztalgiakocsi közlekedett.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.