Menetrend szerint: Bécsben a cseh railjet

Berky Dénes   ·   2014.06.19. 16:45
kiskep

Nem volt könnyű, de idáig is eljutottunk, végre nemzetközi forgalomban a cseh vasút új zászlóshajói, a Siemens Viaggio-k, azaz a railjet-szerelvények. Vasárnap volt az első nap, hogy két EuroCity pár a kék-fehér railjettel közlekedett, jelesül az EC72/73 és az EC74/75. Úgy látszik ezek a cseh vasút kirakatjáratai, ugyanis alig fél évvel ezelőtt ezen a menetvonalon mutatkoztak be a Škoda 109-esek is, becenevükön a Messerschmittek.

Megérkezett Wiener Neustadt felől az aznapi utolsó railjet Wien-Meidling állomásra<br>A képre kattintva galéria nyílik a szerző felvételeiből

Jelenleg ezen a két vonatpáron nagy biztonsággal találhatunk Prága és Wiener Neustadt között cseh railjeteket, a Škoda-csodák pedig a többi EC-n keverednek. A cseh railjetek történetével foglalkozó cikkeinket itt gyűjtöttük össze, legutóbb a bécsi bemutatójuk alkalmával belülről is megtekintettük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek