Mészáros Ádám az új ügyvezető igazgató a DHL Express Magyarország élén; útjára indult az elektromos flotta

iho   ·   2021.10.01. 07:10
05_dhl_meszaros

A logisztikai cég célja, hogy a magyar vállalkozások még egyszerűbben tudjanak nemzetközi partnereikkel kereskedni és a DHL operációja minél fenntarthatóbban működjön. Ennek egyik kézzel fogható jele az elektromos biciklis kiszállítás bevezetése Budapest belvárosában és húsz új elektromos furgon munkába állítása a pesti területeken.

Mészáros Ádám tapasztalt szakemberként érkezik Magyarországra a Deutsche Post DHL (DPDHL) központjából: 2006-ban a DHL Consulting-nál kezdte a karrierjét Bonn-ban, majd 2009-ben csatlakozott a DPDHL központhoz, hogy operáció fejlesztés és teljesítmény menedzsment programokat vezessen. 2013-ban lett tagja a DHL Customer Solutions and Innovations csapatnak, ahol kiemelt globális ügyfelekért felelt. 2019 óta a közép-európai csapat tagja, a közép-európai kereskedelmi alelnök pozícióból érkezik a DHL Express magyarországi csapatának vezérigazgatói posztjára.

Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország ügyvezető igazgatója (fotók: DHL Express Magyarország)

– Egy növekedéssel teli időszakban csatlakozom a magyar DHL Express csapatához. Fontosnak tartom, hogy a magyarországi működésünk még hatékonyabb és zöldebb legyen, az ország növekedésével kéz a kézben infrastrukturális beruházásaink folytatódjanak és hogy a munkavállalóink elkötelezettek legyenek a cégünk iránt – nyilatkozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország új ügyvezető igazgatója.

A DHL cargobiciklije

A DHL Express idén strukturális átalakításokat és számos, a fenntartható működéshez kapcsolódó fejlesztést hajt végre Magyarországon. Ennek első, látványos eleme, hogy három elektromos bicikli állt munkába a belvárosban és húsz elektromos furgon a pesti területen. Az elektromos bicikliket a DHL Express a Larry vs Harry cargo bicikli specialista cégtől rendelte meg, amik egy töltéssel hatvan kilométert is képesek megtenni. A cargo bicikli elején található szállító doboz 170 liter kapacitású. A cargo biciklik bázisa a Bank Centerben található.

A kerékpárok bázisa a belváros közepén található Bank Center

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek