Metrósztrájk Londonban

iho   ·   2017.01.09. 09:08

Két szakszervezet hirdette meg a tiltakozást, mivel az utóbbi időben 838 állomási alkalmazottat bocsátottak el. Az ok nagyon egyszerű: az elektronikus bérlet bevezetése óta az állomási jegypénztárak forgalma jelentősen visszaesett, több állomáson senki sem használta ezeket. A Transport for London évi ötvenmillió font (18 milliárd forint) megtakarítást vár az intézkedéstől.

Habár a leépítést elindító régi polgármester, Boris Johnson utóda, Sadiq Khan elrendelte a pénztárak bezárásának utólagos hatásvizsgálatát, és ez komoly problémákat állapított meg, a pénztárak újbóli kinyitását a jelentést készítők sem javasolták. A Transport for London egyidejűleg hatszáz fős létszámbővítést jelentett be, az első kétszáz dolgozó felvétele már el is indult, a szakszervezetek szerint a leépítések az utazás biztonságát is veszélyeztetik – írja a hirado.hu.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek