Metrót szállít Indiának a Bombardier

iho/vasút   ·   2011.09.05. 18:52

A Bombardier hétfői közleménye szerint hetvenhat új Movia metrókocsival gyarapodik Delhi gyorsvasúti operátorának (DMRC – Delhi Metro Rail Corporation) járműflottája a következő két évben. A megrendelés összértéke százhúsz millió dollár, azaz mintegy 23 milliárd forint.

Az friss beruházással együtt 614 kocsira nő az indiai metropoliszban futó Bombardier metrókocsik száma, ezzel a kanadai gyártó városi vasúti üzletágának legnagyobb megrendelőjévé válik Delhi.

Az új kocsikat a Bombardier 2008-ban felhúzott indiai üzemében, Vadodarában gyártják, amely 780 munkahellyel és jelentős helyi beszállítói hálózattal enyhíti a magas munkanélküliséggel küzdő indiai gazdaság problémáit. Benoît Cattin Martel, a Bombardier indiai kirendeltségének elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a fejlesztések révén Vadodara az egyetlen olyan város a világon, ahol a vasút járműgyártáshoz szükséges minden feladatot el tudnak látni.

Delhi a következő két évben további 657 millió dollárt szeretne a metróhálózatba invesztálni – írja az International Railway Journal. Meghosszabbítás előtt áll több metróvonal is, illetve a hálózaton futó hatkocsis szerelvényeket további két kocsival szeretnék kiegészíteni.

Kapcsolódó hírek