Metróvonalat villamosít Ecuadorban a Siemens

iho/vasút   ·   2016.10.29. 19:07
quitometro0

Az 1. vonal lényegesen javít majd az ingázó forgalom körülményein, hiszen közvetlen útvonalat biztosít a város északi (El Labrador) és déli (Quitumbe) része felől a belvárosba és a történelmi városközpontba. Az új metróvonal jelentősen csökkenti majd az utazási időt e célállomások irányában. Az ütemterv szerint 2019 nyarán indul meg az utasforgalom a vonalon.

Quitói metró: ilyenről álmodnak

Quitóban jelenleg a világ egyik legmagasabban fekvő metrórendszerét építik. A város első metróvonala több mint húsz kilométer hosszúságban szeli át a dél-amerikai ország elnyúló fővárosát és 2800 métert meghaladó tengerszint feletti magasságban üzemel. A Siemens lesz a felelős az új kétvágányú 1. metróvonal teljes hosszának villamosításáért, amely a város északi és déli részeit köti össze tizenöt állomás érintésével. A projekt keretében mintegy negyvenhat kilométer hosszú merev felsővezeték rendszer, hat kilométer rugalmas felsővezeték, tizenegy vontatási áramellátó állomás, huszonkilenc áramellátó alállomás, valamint a vontatási áramellátás felügyeletére és vezérlésére szolgáló SCADA (felügyeleti, vezérlő és adatgyűjtő) rendszer fog elkészülni.

Miután elkészült, az új vasúti rendszer várhatóan több mint 350 ezer utast fog szállítani naponta és fontos lépést jelent a másfél milliós város életében. Quitóban rendszeresek a dugók, hatalmas a szmog. A metró megvalósításával a város azt reméli, hogy évi 30 ezer tonnával csökkenteni tudja szén-dioxid-kibocsátást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek