Milliós bírságot fizet a BKV

iho/vasút   ·   2011.07.07. 17:37
00

A Baross tér felszíni rendezésére kiírt tenderen a BKV, mint ajánlatkérő a közbeszerzési törvény több pontját is megsértette – tudta meg szerkesztőségünk. A közbeszerzésen Stra-Masz 2011 konzorcium lett a nyertes 4,2 millárd forinttal, a második helyen a Colas két cége által alapított konzorcium végzett 5 milliárd forintos ajánlattal. A legdrágább ajánlat összege meghaladta a 7 milliárd forintot. A jogorvoslatot a Colas kezdeményezte, indoklásai között kiemelt helyen szerepel a győztes által megadott, irreálisan alacsony ár. A KDB véleménye szerint csak megalapozott indoklással fogadhatta volna el a BKV az árak átlagához képest 24 százalékkal alacsonyabb ajánlatot. Ezen kívül a nyertes pályázatban hiányosak néhány vezető életrajzi adatai, és az erőforrást nyújtó szervezetről beadott adatok is. A közbeszerzés értéke miatt a KDB indokoltnak tartja a bírságot, és annak mértékét.

A villamosvágány – igaz, használaton kívül – a Hernád utcától megmaradt, a volt hurokvágánytól idáig tartó szakaszt el kellett bontani

Az új aluljáróban is több különböző munkafolyamatra: burkoló-, asztalosmunkák, liftek beépítésére szólt az ajánlat<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Kapcsolódó hírek