Milyen volt kéksége?

Kemsei Zoltán   ·   2012.06.07. 11:30
00

A Trumant – Vass András áldozatkész munkájának köszönhetően – 1994-ben tette üzemképessé a MÁV Kiskunhalasi Vontatási Főnökség, 1996-ban, az angyalföldi járműparádén szerelvénnyel is bemutatkozott. Ezt a gépet selejtezése után Kiskunhalason tárolták, egy előkerült fénykép (MÁV Nosztalgia Kft. által kiadott képeslap) szerint 1994-ben sötétkékes színe volt.

Ez bizony kék – a képeslap az 1994-es állapotot örökítette meg a felirata szerint<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik

Forgalomban, amíg aktív gőzmozdony volt, természetesen a gőzösfekete színt viselte, és felújítása után is azt kapta meg. Vass András visszaemlékezése (aki 94-ben már javában dolgozott a gépen) szerint sem volt kék soha. Vajon a memória csalja meg az embereket, vagy csupán a fénykép készítői, előhívói, a képeslap nyomtatói hibáztak? A kérdés nyitott, eldöntésre vár.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.