Minden állomást akadálymentesítenek

MTI/iho   ·   2018.02.07. 11:09

Ahol nem lesz lift, ott vizsgálják „a kabinos szerkezet” működtetését, és várhatóan ezt a megoldás alkalmazzák majd. A Pöttyös utcai és az Ecseri úti kis forgalmú állomásnál nem tervezik ilyen szerkezet beépítését. Helyette alacsonypadlós buszokkal szállítanák tovább a mozgássérülteket – mondta el Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorban.

Közölte: az Arany János utcánál nem építhető lift, ahhoz több sokemeletes házat le kellene bontani. A kabinok a liftek költségének 20-25 százalékából megvalósíthatók. Európában hét cég gyárt ilyen szerkezetet. Öt állomásnál vizsgálják a szerkezet alkalmazhatóságát. Szerinte a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazási kezdeményezésnek nincs értelme. Semmit nem befolyásol, a referendum eredményességéből nem következik, hogy minden állomáson liftet kellene építeni - magyarázta.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek