Mire (is) jó a meghosszabbított 1-es villamos?

iho   ·   2017.04.26. 21:15
00kicsi

Lezárt, a közbülső megállóhelyeken áthaladó (és néha szétvert) metrószerelvénnyel már több labdarúgó-mérkőzést követően találkozhattunk, de most egy harmadosztályú csapat indította különvillamosát a Magyar Kupa elődöntőjére. Angliában, ahol a kupa talán még a bajnokságnál is nagyobb respektnek örvend, óriásölőnek (giant killer) hívják az első osztály élcsapatait kiejtő kisebb gárdákat. Nos, a Budafok a harmadik osztály középcsoportjának éllovasaként látogatott a Fradihoz, a tét nem kevesebb, mint a döntőbe jutás.

Népliget megállóhelyre csak a dekoráció maradt a villamoson (fotó: IHO)

A csapat – és a kerület – méltó keretet kívánt adni a mérkőzésnek, a kétszáz főig (a villamos befogadóképességéig) igénybe vehető szerelvény a Városház térről a Fehérvári úton és az 1-es villamos vonalán végighaladva közlekedett az Üllői útig. Indulás előtt a Szomszédok teleregényből is ismert piacon egy nyereményjáték győzteseinek osztották ki a megnyert szurkolói sálakat, majd indulhatott a meccsre hangoló, 4238-4313-as Tatra szerelvény. Az utasokat az Albert Flórián úti megállóban szállították le, munkaytársunknak így csak a vezetőfülkére kitett sálak megörökítése maradt.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–BUDAFOK (III.) 8–0 (5–0)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek