Miskolci változások

Elek Ádám   ·   2011.08.30. 17:00
title

Újabb szakaszához érkezett a Zöld nyíl miskolci villamosprojekt. Szeptember elsejétől az 1-es villamosok már a Tiszai pályaudvar és az újonnan épített Diósgyőri Gimnázium betétvégállomás között járnak, míg a Bécsből vásárolt SGP-k ismét feladatot látnak el a 2-es jelzésű villamoson. Ezzel egy időben megszűnnek az 1VP, 2VP és TSVP jelzésű villamospótló autóbuszok. A kimaradt szakaszra (Diósgyőri Gimnázium–Diósgyőr) érkezik a meghosszabbított 69-es autóbusz, számozása 69VP-re módosul.  Fontos megjegyezni hogy a villamosbérletek és villamoson érvényesített menetjegyek Diósgyőri Gimnázium és Alsó-Majláth megállóhelyek között érvényesek az 1-es, 1A-s és 69VP jelzésű autóbuszokon. Várhatóan november 14-én üzemkezdettől a villamosok ismét Diósgyőrig fognak járni, ekkor a 69-es is visszatér a Diósgyőr–Berekalja szakaszra.

A forgalmi változás tájékoztatója. A képre kattintva galériánkat nyithatják meg <br> Forrás: MVK Zrt.


Miskolcra is megérkeztek a megállóhelynév változások. Lézerpont autóbusz megállóhely Aba utcára, a Lézerpont villamosmegálló Balázs Győző térre, a Kilián városrész Diósgyőri Gimnáziumra módosul, míg a Stadion megállóhely DVTK Stadion megállóhelyre változik.

Változik a buszok közlekedése is: az 1-es és 1A-s járatok ismét mind a két irányban a Győri kapu érintésével közlekednek, és az 1-es járat lakossági kérésre a Baross Gábor utca 8. szám alatt is megáll. Változik a 14-es buszok közlekedése is, amelyek helyett munkanapon 17 óra után és munkaszüneti napokon teljes üzemidőben a 14H-s autóbuszok közlekednek, érintve a Futó utcát és a Farkas Antal utcai végállomást. Az összevont közlekedés időszakában elfogadják a 14H-s autóbuszon a 14-es vonalra megvásárolt egyvonalas bérletet.

Szeptembertől nagyobb szerep jut a 14H-nak

Kapcsolódó hírek