Miskolcon vasárnap csak Škodázni lehetett

MTI/iho   ·   2014.10.12. 17:02

A Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. tájékoztatása szerint a város történetében a menetrend szerinti villamosközlekedést először a teljesen új, a város igényei szerint megépített villamosokkal biztosítja a társaság. Vasárnap tíz Škoda gyártmányú villamosokból állt forgalomba.

Miskolcon zömmel uniós forrásból, mintegy 40 milliárd forintból fejlesztik a villamosközlekedést, a 31 új jármű értéke ebből megközelíti a 19 milliárd forintot. A Miskolc városi villamosvasút fejlesztése című, uniós támogatással megvalósuló, Zöld nyílra keresztelt nagyprojekt jogi, gazdasági és műszaki előkészítése 2006-ban kezdődött meg, a teljes program befejezése 2015-re várható. A tervek szerint akkorra áll a megújult és meghosszabbított pályára az utolsónak érkező alacsonypadlós, klímaberendezéssel ellátott számítógép vezérelt Škoda 26THU3 villamos, amelyet a csehországi Plzenben gyártják.

Miskolcon 1897 júliusa óta van villamosközlekedés, az országban másodikként itt épült normál nyomtávú villamosvasút.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek