Mobilitási hét Budapesten – online

iho   ·   2020.09.16. 09:00
00_BKK_mobilitasi_het_2020

A főváros már huszonegyedik alkalommal, ám ezúttal rendhagyó módon csatlakozik 2020. szeptember 16. és 22. között az Európai Mobilitási Héthez: a Budapesti Közlekedési Központ számos online programmal készül a zöld eseményre, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők pedig még utoljára birtokba vehetik hétvégén a Pesti alsó rakpartot.

Klímabarát közlekedés mindenkiért! – ezzel a mottóval indul útjára idén hazánk legnagyobb zöld eseménye, az Európai Mobilitási Hét. A környezetbarát és fenntartható városi közlekedésről szóló programsorozathoz – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is csatlakozik Budapest a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezésében megvalósuló eseményekkel.

A program egyben záróakkordja a tavasz óta tartó rakparti hétvégéknek, ugyanis a szeptember 19-20-i hétvégén ismét, de idén utoljára a gyalog, illetve a kerékpárral közlekedők használhatják a Pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra autóval nem lehet majd behajtani.

A koronavírus-járványra a BKK az idei Mobilitási Hétre kizárólag személyes érintkezést mellőző, online programokkal készül:

  • nyereményjátékot indítanak a napi lépésszám növelésének céljából, amely mindamellett, hogy hozzájárul az egészségesebb életmód kialakításához, megmutatja, hogy Budapestet gyalog is érdemes bejárni;
  • a városban fellelhető QR-kódok segítségével ismertetik a forgalomcsillapítási projektek hátterét;
  • gyalogos térképet készítenek, amely tartalmazza a gyalogos eljutási időket az egyes közlekedési csomópontok között;
  • illetve a MORE kutatás-fejlesztési projekt keretében a Rákóczi-tengely–Erzsébet híd és Baross tér közötti szakasz online térképes társadalmi konzultációjára invitálják az érdeklődőket.

A színes programok részletesen megismerhetők a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek