Mobilitási hét Győrben is

iho   ·   2013.09.21. 07:59
00

A rendezvény keretében számos programmal kedveskedtek a rendezők az utasoknak: pénteken, szeptember 20-án ingyenesen vehették igénybe az utazni vágyók a társaság helyi autóbuszait, a Keret Egyesület pedig egy interaktív társasjátékra hívta a közösségi programok kedvelőit: a Police 07 nevű társasjáték elevenedett meg a Vizek Városában. A különleges eseményről a későbbiekben részletesebben is beszámolunk.

Érkezik a főszereplő<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: Béres Márton)

Még a pénteki nap folyamán a nosztalgiázni vágyók ingyenesen kipróbálhatták a győri volán büszkeségét, az Ikarus 55-öst, a Városháza és az Egyetem megállók között. A „faros” ritkán merészkedik ki az utakra, többnyire a társaság telephelyén tölti mindennapjait. Az ország legidősebb, még „kenyérszervós” ötvenhét éves Ikarus 55 típusú autóbusza kitűnő egészségnek örvend. Bármerre haladt, érdeklődő tekintetek, mobiltelefonok szegeződtek rá.

A busz egyébként leromlott állapotban, motor nélkül került a társasághoz a hódmezővásárhelyi Rákóczi TSZ-től, majd Győrben, egy másik busz felhasználásával, gyakorlatilag két buszból építettek egyet a volán szakemberei a cég fennállásának ötvenedik évfordulójára. Az eredmény tökéletes lett.

Érdeklődőkből idén sem volt hiány

Ezzel a rendezvények nem értek véget, 21-én szombaton a Megyeháza téren ismét megrendezik a népszerű „Vigye haza kedvenc régi busztábláját!” vásárt, ahol volános relikviákat vásárolhatnak az érdeklődők, a bevételt pedig jótékony célre fordítja a Kisalföld Volán. A VEKE győri tagszervezetének sátránál pedig egy autóbusz-szimulátort is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Szombat és vasárnap éjszaka ismét közlekedik a „Bagolybusz”. A rendkívüli éjszakai járat díjmentesen közlekedik a szórakozóhelyek és a lakótelepek között, hazaszállítva a bulizó fiatalokat. Útvonalak:

  • 900: Széchenyi István Egyetem–Marcalváros–József Attila lakótelep–Adyváros–Mészáros Lőrinc utca–Széchenyi István Egyetem (0-4 óráig minden egész órakor)
  • 911: Széchenyi István Egyetem–Kisbácsa-Bácsa, Ergényi lakótelep–Víziváros–Széchenyi István Egyetem (0.36 és 2.36 órakor)

A járatok részletes menetrendje a Kisalföld Volán holnapján tekinthető meg.

Kép és szöveg: Béres Márton

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.