Modernizál a Kapos Volán

iho   ·   2014.02.11. 10:43

Integrált utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszer kiépítésére, szállítási szerződés megkötésére írt ki közbeszerzési pályázatot a somogyi cég.

– A projekt megvalósítása során a társaság valamennyi autóbuszának közlekedéséről a forgalmi szolgálat információval rendelkezik majd – mondta a sonline-nak Horváth Károly, a cég titkárságvezetője. – Így lehetővé válik az utasok valós idejű, a tényleges közlekedési helyzetet tükröző tájékoztatása.

Megtudtuk: a fejlesztés másik fontos eleme egy korszerű jegyértékesítő-rendszer kiépítése. Ez lehetővé teszi az interneten keresztül a menetjegy-vásárlást, egyes járatokon pedig a helyfoglalást. A rendszer az autóbuszok forgalomirányítását végző forgalmi szolgálattevők munkáját is nagyban segíti majd.

A teljes beruházás várható költségi eléri a 744 millió forintot. A rendszer kiépítésének és forgalomba helyezésének végső időpontja szeptember 30.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek