Módosul a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a vonatok menetrendje

MTI/iho   ·   2023.05.02. 08:00
1-es vonal

Mától három hétig befolyásolja a hegyesi oldalban a nemzetközi és a belföldi távolsági vonatok menetrendjét az Összekötő vasúti hídon végzett karbantartás.

Számos vonat az eredeti menetrendjéhez képest korábban, később, illetve  rövidített útvonalon közlekedik: a belföldi vonatok Győr felé egy kivételével Budapest-Kelenföldről indulnak, Budapest felé pedig hétvégénként egy vonat kivételével a Győr felől a Keleti pályaudvarra tartó interrégiók csak Budapest-Kelenföldig közlekednek. Továbbá május 5-től 14-ig pénteken, szombaton és vasárnap néhány reggeli és esti személyvonat néhány perccel hamarabb indul. A Budapestről Bécs felé közlekedő railjet vonatok eredeti menetrendjükhöz képest 30–40 perccel korábban indulnak, számos vonat csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik.

A Bécs felől Budapestre tartó railjetek, valamint a Kálmán Imre euronight (EN 463) az eredeti menetrendjeikhez képest harminc perccel később indulnak, és számos vonat csak Budapest-Kelenföldig megy.

A változások a hegyeshalmi fővonalon járó elővárosi vonatokat (S10, S12, G10) néhány hajnali és esti járat kivételével nem érintik, viszont a lezárás miatt hétvégenként az S36-os vonatok a fővárosban rövidebb útvonalon, csak Tárnok és Budapest-Kelenföld között közlekednek. Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között a G43-as vonatok járnak óránként.

A Mávinform részletes tájékoztatása ezen a linken érhető el. A menetrend az osztrák vasúttársaság hálózatán, valamint Budapesten, az Összekötő vasúti hídon végzett karbantartási munkálatok miatt módosul május 2-től 22-ig a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek