Münchendorfi baleset: két GYSEV Ventus siklott

iho/vasút   ·   2022.05.10. 09:00
00_gysev_modling

Ma délben talán megindulhat a vonatközlekedés, késő este már daruval szedték össze a helyszínen a siklott szerelvényeket.

A baleset a Sopronkeresztúr (Deutschkreutz)–Sopron–Bécs–Pozsonyligetfalu (Bratislava-Petržalka), azaz a Pottendorfer vonalon történt. A vonat Sopron irányából tartott Bécs felé, amikor megtörtént a szerencsétlenség, a baleset okai még mindig tisztázatlanok. A beszorult mozdonyvezetőt a tűzoltóknak hidraulikus mentőberendezéssel kellett kiszabadítaniuk, számos sérültet a baleset helyszínén láttak el. Egy ember életét vesztette, hárman súlyos, kilencen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőrség szóvivője szerint a baleset után két kocsi 100–150 métert csúsztak oldalukra, mielőtt megálltak volna a töltés melletti mezőn.

(fotók: Bezirksfeuerwehrkommando Mödling Facebook-oldala)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.