Mosóczi a nemzetközi kapcsolatok élén

iho/vasút   ·   2012.03.22. 13:52

Információink szerint Mosóczi László, aki korábban a MÁV-Start vezérigazgatója volt, jelenleg pedig a MÁV Zrt. pályavasútért felelős vezérigazgató-helyette, április elsejétől új pozícióba kerül: a vasúttársaság nemzetközi kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese lesz.

Mosóczi új feladatkörében a szomszédos országokkal való kapcsolattartást és az európai korridorpolitikában vállalt magyar részvételt irányítja. A MÁV a hatos számú Lyon–Torino–Velence–Trieszt(–Koper)–Ljubljana–Budapest–Záhony vasúti folyosó kiépítésében vállal kiemelt szerepet, a korridor szakmai menedzsmentszervezetét irányítja majd Mosóczi László.

A pályavasút vezetésében Mosóczi helyét Kovács Ernő, a forgalmi főosztály igazgatója veszi át – értesült az iho.hu belső forrásból.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.