Mozart, Strauss, Vivaldi, élőben az M4-en

iho   ·   2018.09.15. 18:45
nincs4-es0

Az idén 50 éves BKV járművei és területei egyre gyakrabban töltenek be kultúraközvetítő szerepet is a főváros életében. Ebben a hónapban már második alkalommal nyújtanak zenés különlegességet a közösségi közlekedést választó közönségnek. A legújabb csemegét – a Klasszik Rádióval és a Budapesti Vonósokkal együttműködve – szeptember 17–20. között lehet meghallgatni.

A Budapesti Vonósokat 1977-es alakulása óta az ország legjobb zenekarjai között tartják nyilván, kezdetek óta meglévő állami minősítése, nemzetközi kamaraverseny díja mellett a szakma legrangosabb díját, a Bartók-Pásztory díjat birtokolja. A kamarazenekar Kossuth-díjas művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere a Liszt-díjas Pilz János.

Az M4 utasai jegy- vagy bérlet birtokában négy napon keresztül, a 17 és 18 óra közötti időszakban, meglepetésszerűen, mintegy huszonöt percben, naponta más-más megálló galériáján lehetnek részesei komolyzenei koncerteknek:

  • szeptember 17., hétfő: Kálvin tér,
  • szeptember 18., kedd: Móricz Zsigmond körtér,
  • szeptember 19., szerda: Rákóczi tér,
  • szeptember 20., csütörtök: Szent Gellért tér.

A műsorban hallható zeneművek: Mozart: Kis Éji Zene, első tétel, Weiner: Róka tánc, Strauss: Picciaco Polka, valamint Vivaldi: Négy évszak, Tavasz, első tétel, Ősz, első tétel és Ősz, harmadik tétel.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek