Mozdonnyal üzleteltek

MTI   ·   2013.06.04. 16:18

Az egyhelyben álló mozdonnyal egy dél-alföldi társaság és érdekeltségi köre üzletelt. A közelmúltban a NAV dél-alföldi adóellenőrei egy társaság vizsgálatakor bukkantak az ügylet nyomaira. Az ellenőrzés bebizonyította, hogy a mozdonnyal üzletelő csoport szervezetten, láncolatban követte el a csalássorozatot. Az adóhiány, a bírság és a késedelmi pótlék miatt a cégek 47 millió forintos büntetésre számíthatnak.

A láncolatos értékesítések során az azonos személyi körhöz tartozó társaságok egy üzemképtelen mozdonyt forgalmaztak egymás között úgy, hogy annak értéke egy év alatt csaknem tízezerszeresére nőtt. A sorozatos értékesítés során a végig mozdulatlan mozdonyt lízingelték és adták bérbe egymás között a cégek, és a szükséges önrész megfizetését váltóval igazolták. A váltók azonban rövid időn belül visszakerültek a kiállítóhoz, így a fizetés is csak papíron történt meg.

A NAV vizsgálata 27 millió forintos adóhiányt állapított meg, ehhez 20 millió forint bírságot és késedelmi pótlékot szabtak ki.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.