Mozdonyokat venne a PKP Cargo

iho/vasút   ·   2018.10.18. 08:45
400px_pkpcargo_vectron

Az érdeklődő gyártóknak néhány napon belül be kell nyújtaniuk jelentkezésüket, melyben fel kell tüntetniük a mozdonyok szállítási határidejét, a gyártási kapacitást, külön kitérve arra, hogy havonta hány járművet tudnának megépíteni, valamint két mozdonyverzió árát. A pályázati felhívást a vállalat platformján tették közzé, további tájékoztatást nyújtva a mozdonyok alapvető műszaki és üzemelési paraméreteiről.

Mozdonyok beszerzését tervezi a PKP Cargo. A napokban kiírt ajánlattételi felhívás egy-, két- és többáramnemű, négy- vagy hattengelyes villanygépek gyártóit keresi (fotó: Siemens)

A mozdonyok egy részének rendelkeznie kell olyan engedélyekkel, melyek által a PKP Cargo Lengyelországban és más európai országokban is közlekedhet. Ha a gyártóknak további információkra van szükségük az ajánlataik elkészítéséhez, a beszerzési platformon kérdéseket is fel tudnak tenni a közbeszerzéssel kapcsolatosan. A PKP Cargo az ajánlatkérési folyamattal nem feltétlenül azonnal és egyszerre akar járműveket vásárolni, elsősorban piackutatási célból írták ki azt, ellenőrizve a gyártók elérhetőségét a mozdonyok szállítását illetően. Konkrét darabszámot sem határoztak meg.

Lengyelország legnagyobb teherszállító vasúttársaságának mindenképp új mozdonyok kellenek, hogy korszerűbb flotta álljon rendelkezésre. A PKP Cargo egyre több árut szállít, a következő évek során pedig még tovább akarják növelni a szállítási volument. Az ügyfelek igényeinek kielégítéséhez pedig modern mozdonyokra van szükség. Az ajánlatkérést össze kell majd hangolni a szeptemberben bejelentett, közel ezer, konténerszállító pőrekocsira kiírt tenderrel. Az új intermodális szerelvények élén új mozdonyokat tervez használni a vasúttársaság – adja hírül a Railway Pro.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek