Múltidéző: amikor először jártak Desirók a Balatonnál

iho   ·   2014.08.24. 11:15
multdesiro140824_0

Vasárnaponként ezen túl időről időre fellapozunk egy-egy régi Indóházat, bízva abban, hogy önök is olyan örömmel csodálkoznak rá archív írásainkra, mint mi magunk. Ha már lassan itt a nyár vége, akkor kezdjük a balatoni Desirókkal! Írásunk 2006-os júliusi lapszámunkban jelent meg. Az újság digitálisan elérhető a Dimag újságos standján, az Indóház magazinok között.

* * *

A vasúti menetrend 2-es módosítása tartalmazza a június 10-étől érvényes változásokat, többek között a balatoni vasúti összeköttetésekre vonatkozókat is. Újdonság, hogy az északi parton – az intercity vonatokat követően – most először Desiro motorvonatok is közlekednek, melyek a személyvonatokon is megteremtik a kulturált utazás lehetőségét. A 29-es vonalon így meglehetősen színes forgalom zajlik, az újítást pedig kifejezetten kedvezően fogadták az utasok.

A Balaton partján suhanó Desirók két helyen kereszteznek. Ezek közül az egyik a 17.07-es révfülöpi vonattalálkozás. A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: Becsky András)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Magyar tulajdonba került a Dunakeszi Járműjavító Kft.

iho/vasút   ·   2022.06.29. 15:00

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat teljes egészében magyar tulajdonba került.