Nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikkal bővültek egyes balatoni és velencei-tavi vonatok

iho/vasút   ·   2020.07.31. 15:00
kerekparszallitas0

Idén nyáron már mintegy 24 ezer biciklit szállítottak a vonatokon, ugrásszerűen, huszonöt százalékkal nőtt a szállított kerékpárok száma. Ezért a MÁV-Start a Déli -> Parti sebesvonatok közül naponta kettőben, hétvégén pedig összesen hatban nagy befogadóképességű, azaz huszonnyolc kerékpár szállítására alkalmas kocsikat állított forgalomba. Ezek a Déli pályaudvarról naponta Balatonszentgyörgyre 8:05-kor, és vissza 12:13-kor; a hétvégéken pedig a Déliből Fonyódra 10:05-kor, és vissza 15:03-kor; valamint a Déliből Balatonszentgyörgyre 12:05-kor, és vissza 16:15-kor indulnak. A többi Déli -> Parti sebesvonatban szerelvényeként kétszer nyolc, azaz összesen tizenhat bicikli elszállítására képes kocsival biztosított a nagyobb kerékpár-szállítási kapacitás.

A Balatonra közlekedő vonatok mellett, a hétvégéken a Déli pályaudvarról 8:40-kor és 10:40-kor; Székesfehérvárról pedig a 17:23-kor és a 18:23-kor induló G30-as gyorsított vonatokban is nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik közlekednek majd, ezzel könnyítve a kerékpárral eljutást a Velencei-tóhoz.

A kapacitásnövelés mellett augusztus 3-ától már nem minden balatoni távolsági vonatra kötelező a kerékpároknak a helyfoglalás, így a kerékpárral utazóknak, a fenti vonatokat igénybe véve, a tóparton teljes rugalmasságot biztosít a vasúti társaság a menetjegyük érvénytartamán belül.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek