Nagyatádon kukoricáznak

iho   ·   2013.01.30. 08:30
00

Kevés kivételtől eltekintve hamar fel lehet sorolni, milyen tehervonatokat láthatunk. A legjellemzőbbek a konténer-, szén-, tartály- és gabonaszállító szerelvények, bár avatott szem számára különböző, mégis egységes, ugyanazon célt szolgáló kocsiparkkal.

A gabonafuvarok egyik kiindulópontja Nagyatád, innen az MMV szállít, főleg kukoricát. Január utolsó vasárnapján a cég Nagydácsiája érkezett az Agrimpexnél megrakandó üres kocsikkal. A másik forgalmazónak, a Drawa Kft.-nek nincs használható állapotú iparvágánya (az 1275 méteres szakasz kijavítását, újbóli forgalomba helyezését tervezik, ám az erre szánt mintegy ötvenmillió forintot még el kell különíteni valahonnan), a silókocsikat a nagyatádi állomáson töltik fel. A mellékelt képek több év forgalmát ölelik fel: AWT, MÁV-Trakció (MMV szerelvényekkel), és a legutóbbi, tisztán a Magyar Magánvasút Zrt.-hez tartozó vonat.

Dupla Kocúr 2010. december 17-én Nagyatádon gabonavonattal<br>A képre kattintve fotógaléria nyílik<br>(Szőcsényi Gábor felvételei)

Kapcsolódó hírek