Főnyeremény csoportjegy a HÉV-eken!

iho   ·   2023.05.07. 12:00
dji_0850

A mindössze 6200 forintba kerülő kirándulójeggyel legfeljebb tíz fős csoport utazhat együtt a H5-ös, illetve a H8-as és H9-es HÉV-vonal Budapesten kívüli szakaszain egy egész napon át. A kirándulójegyek ötven és kilencven százalékos kedvezménnyel is megválthatók.

A HÉV a csoportos kirándulások, túrák ideális és közkedvelt közlekedési eszköze Budapest környékén. A kirándulócsoportok számára egyszerű, rugalmas és gazdaságos megoldást kínálnak a HÉV kirándulójegyek, amelyek ára sok esetben kedvezőbb az egyúti menetjegyekénél. A HÉV kirándulójegy megváltása kevesebb időt vesz igénybe, mint külön-külön az egyúti menetjegyeké, illetve nagyobb rugalmasságot biztosít, mind az utasok számát, mind pedig az utazások viszonylatát és irányát tekintve.

HÉV kirándulójegyet május 1-jétől a H5-ös, valamint a H8-as és H9-es vonalra (utóbbi kettőre együttesen) lehet váltani. A jeggyel egy napig (a következő napon hajnali 2 óráig), az adott HÉV-vonal fővároson kívüli szakaszain korlátlan számban, bármelyik irányban utazhat együtt egy legfeljebb tíz fős csoport. A H5-ös vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel tehát a H5-ös vonal Békásmegyer – Szentendre vonalszakaszán, míg a H8, H9-es vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel a H8-as vonalon Ilonatelep és Gödöllő, a H9-es vonalon pedig Szabadságtelep és Csömör között lehet utazni. Budapestre vagy Budapestről történő utazás esetén a fővárosi szakaszra külön jeggyel vagy bérlettel kell rendelkezniük a csoport tagjainak.

(fotók: MÁV-HÉV)

A kirándulójeggyel legfeljebb tíz fő utazhat együtt. A teljesárú kirándulójegy ára 6200 forint. Emellett váltható HÉV kirándulójegy ötven százalékos kedvezménnyel is 3100, illetve kielncven százalékos kedvezménnyel 620 forintos áron. Így, ha egy harminc fős osztály utazik, akkor ők mindössze háromszor 3100, azaz 9300 forintért utazhatnak oda-vissza a HÉV-en, amennyiben rendelkeznek BKK bérlettel is.

A kedvezményes HÉV kirándulójegyet igénybe vevő csoport minden tagjának ugyanolyan mértékű kedvezményre kell jogosultnak lennie. Ha az együtt utazók közül nem mindenki ugyanolyan kedvezménnyel utazik, akkor külön jegyet kell váltaniuk azoknak, akiknek a kedvezménye eltér a többiekétől, vagy nem jogosultak semmilyen kedvezményre. A kirándulójegyet legkorábban az utazás előtt harminc nappal lehet megváltani a MÁV-Start és a BKK automatáinál, pénztárainál és ügyfélközpontjaiban, valamint a MÁV appban.  

A HÉV kirándulójegyekről minden fontos információ elérhető a MÁV-HÉV honlapján: HÉV kirándulójegyek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek